Blog

Tijd van gaan, is gekomen

Ieder zijn hobby

Hoewel we van 2006 al samenwonen, hebben we nooit langer dan 5 jaar ergens gewoond als ik mij niet vergis. En hoewel we zeiden ‘hier blijven we’ is het dus niet waar. Niet omdat we iets beter gevonden hebben, niet omdat we echt willen. Deze keer is van ‘moetens’. Gelukkig hebben we dusondertussen wel al wat verhuis-skills verzameld.

De tijd om te gaan is gekomen

Te weinig ruimte om ‘ons’ te zijn, geen duidelijke scheiding tussen privé en werk, Kokoro barst uit zijn (of haar?) voegen. En het trekt, duwt, wringt langs alle kanten. Het is verre van een geheim dat we al langer op zoek zijn naar een plaats waar we verder kunnen groeien. Alleen is de juiste match nog niet gevonden. Het besef dat eens we iets vinden, het wel nog even zal duren voor dat ‘af’ is om de hele boel over te zetten, is er natuurlijk ook. Alles hebben we bekeken van keuken naar boven, chalet in de tuin, … En dan rijst de vraag: kunnen we dit, deze situatie, nog zo lang houden? Privé en zakelijk?

En zo komt het dus dat we uiteindelijk de zware beslissing namen om privé elders een onderkomen te zoeken. Iets eenvoudiger dan de hele Kokoro boetiek ergens trachten onder te brengen, zelfs tijdelijk. Op zich niet leuk want we wonen hier graag en het wordt natuurlijk kleiner, minder ons goesting, minder nieuw, … en het zal soms meer georganiseer vragen, natuurlijk. Maar thuis zal terug thuis zijn. De kinderen kunnen zonder de ‘SSHHHHHHHT’ thuiskomen en gaan slapen. We kunnen ongestoord avondeten en een film kijken zonder de bel. Daar doen we het voor.

Zuurstof

Niet alleen wij maar ook Kokoro krijgt zo meer ademruimte, want ook daar drukte en wrong het ondertussen. We dromen van een grotere winkel, eindelijk aparte consultatiecabines, een ‘focus’ bureau, een gecentraliseerde voorraad ipv hier een doos onder de zetel en daar een doos boven de schoenkast. Het is tijd, zoveel is zeker, de derde dochter is groot geworden.

Uitdaging?

Want die is er altijd als je knopen doorhakt. En je kan echt alleen zien wat fout kan lopen, wat spijtig gaat zijn, wat we gaan missen, … En daarenboven kan je ook helemaal ‘gaga’ worden van de timing trouwens. We zijn nog maar net terug en vrijdag zijn we hier weg en ik heb nog geen verhuisdozen. “If you can dream it, you can do it” enzo 😉

Reculer pour mieux sauter

Dit is een tussentijdse oplossing. Lees: het is niet de laatste keer dat we verhuizen. We gaan nu snel over naar een Kokoro 2.0 terwijl er al gebouwd wordt aan de 3.0 versie.

En nu jij.

Is er iets dat jouw belet om te groeien, op welk vlak ook? Meer zuurstof nodig? Wat, hoe, …? Durf hierbij stil te staan en minder plezante beslissingen te nemen. En nog een vraag die hier altijd helpt: wat is het ergste dat kan gebeuren en kan je dit aan? En dan gaan me die banaan 🙂 #yesyoucan

4 reacties
Sofie VerheirstraetenTijd van gaan, is gekomen

4 reacties

Join the conversation
 • Myriam Michiels - 10/08/2019 reply

  Snap het niet goed, jullie verhuizen gewoon ????? Wou juist een afspraak maken. Blijkbaar niet doen dus

  Sofie Verheirstraeten - 12/08/2019 reply

  Hey Myriam, Kokoro blijft, maar ons gezin trekt even weg ten voordele van de klanten, dus zeker doen! 😉

 • Martine - 28/08/2019 reply

  Hé Sofie, inderdaad “reculer pour mieux sauter” en vooral jouw laatste noot “en nu jij” is inspirerend :-). Geniet vooral van jullie -voorlopige- thuis en van elkaar. By the way, na onze laatste sessie in jullie tuin : al 2 nachten redelijk goed geslapen (ondanks de warmte). tot binnenkort na ons Namibië avontuur. Martine

  Sofie Verheirstraeten - 28/08/2019 reply

  Oh zo tof om te lezen!! 🙂 Geniet van Namibië en héél graag tot erna!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *