Blog

Frittata met spinazie en courgette

Laat ik al beginnen met het opsommen van een aantal voordelen van deze omelet:

snel klaar – op voorhand klaar te maken – gezond en koolhydratenvrij (ttz, je kan de frittata zo gezond en koolhydratenvrij maken als je zelf wil…) – te maken met verschillende groenten, je kan dus regelmatig afwisselen – ideaal om restjes in te verwerken – goedkoop – …

What do we want more???  Lijkt mij een perfect gerecht voor drukke weekavonden!

Ik heb vandaag de versie met spinazie en courgette gemaakt, zonder aardappelen of vlees.

Belangrijk als je frittata maakt: de ingrediënten moeten helemaal gaar zijn en mogen niet te veel vocht meer bevatten.

Je kan deze frittata  eten als lunch of als avondeten met een salade en/of wat soep.

Ingrediënten

Voor 4 personen * 15 min bereidingstijd  * 25 min oventijd

  • 5 eieren
  • 1 grote courgette
  • 500 gram verse spinazie
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • Handje geraspte parmezaanse kaas
  • 8 gedroogde tomaatjes
  • peper
  • nootmuskaat
  • Snuf oregano
  • olijfolie

Bereiding

  • Verwarm je oven voor op 180 graden C.
  • Breek de eieren in een kom, voeg de yoghurt toe en roer door elkaar met peper, kaas en oregano.
  • Hak de courgette in kleine blokjes en snijd de gedroogde tomaatjes in stukjes.
  • Verhit een beetje olie in een ovenvaste pan.
  • Fruit de blokjes courgette aan en voeg na een paar minuten de gedroogde tomaatjes toe.
  • Tegelijkertijd: Spoel de spinazie en bak in een beetje olijfolie tot de bladen geslonken zijn. Kruid met nootmuskaat en even laten uitlekken.  Vervolgens de spinazie toevoegen aan de courgettes.
  • Giet dan het eimengsel over de courgettes en spinazie en en bak de onderzijde een paar minuutjes.
  • Zet de pan vervolgens in de oven en laat 20 à 30 minuten bakken.
  • Snijd als de frittata in porties en serveer!

Je kan er zeker een fris slaatje bij serveren!

Indien je geen ovenvaste pan in huis zou hebben, dan kan je ook een gewone pan gebruiken en de frittata laten garen met de deksel op de pan of je kan de groenten aanbakken in een pan en vervolgens in een ovenschaal doen en dan in de oven zetten.

Probeer zeker ook andere frittata recepten uit zoals frittata met kip of frittata met broccoli en asperges.

Smakelijk!

Anniek

PS: de foto komt niet van mij.  Ik kreeg ’s avonds geen ‘postbare’ foto meer getrokken, vandaar dat ik deze keer een beroep heb gedaan op nl.dreamstime.com (royalty vrije afbeeldingen).

 

Nog geen reacties. Plaats hieronder een reactie.
Anniek GoossensFrittata met spinazie en courgette

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *