Geen Corona handen

Say what?!

Nu we allemaal al enkel weken onze handen vaker wassen, steekt dit ook de kop op. “Meer droge handen”, dit hadden wij zien komen… En als we van experts nu te horen krijgen dat we onze handen zoveel mogelijk moeten voeden met crème, komt ons haar recht staan. Er is geen slechter advies dan smeren, smeren, smeren zonder te weten wat je smeert. 

Hoe zit het dan wel.

De meeste handcrèmes bevatten derivaten van petroleum. Als we dan toch echt anti-bacteriële zeep blijven gebruiken (sommige jobs kunnen echt niet anders) en zo onze beschermende laag aantasten, smeer dan alsjeblief iets dat echt voedt. Van petroleum wordt ook plastic gemaakt. Dus de crème legt een dun plastic laagje, een cellofaantje, dat je het gevoel geeft dat het beter is, dat het zacht is.

Schijn bedriegt: je beschermlaag krijg het nog moeilijker. Hoe meer je smeert, hoe meer jij denkt dat het beter gaat en hoe meer er onder de camouflage een ‘bloedbad’ wordt aangericht bij je goede bacteriën die je beschermen. Resultaat? Ruwe winterhanden met kloven zelfs waar nog meer bacteriën en virussen zich in kunnen nestelen.

Wat dan wel doen?

Alternatieven genoeg: er circuleren goede recepten om ze zelf te maken, pure olie kan je ook gebruiken. De tip die wij onze klanten geven om de handen goed te houden zonder risico’s toe te laten:

  1. Was je handen met de RainPharma skin wash: geen sulfaten, wel proper. Bij elke bestelling voor 21u op 21.03.2020 steken we één flesje cadeau.
  2. Verzorg je handen met de Prebiotic Skin Lotion: ideaal voor winterhanden en nu weten we ook voor Corona handen 🙁
  3. Extra boost? Gebruik de Broccolli olie !

Onthoud: Was zonder sulfaten, smeer zonder minerale olie.

Vragen of bepaald advies nodig? Bel ons:  02/445 06 45 of mail ons info@kokoro.be

 

No comments
Sofie VerheirstraetenGeen Corona handen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *