Blog

Meet Bianca

“Ik ontdekte dat lichaam, geest en adem onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn”

Kort na het beëindigen van haar studies als licentiate kinesitherapie kwam Bianca in de wereld van klinisch onderzoek terecht. Daar leerde ze vooral werken en denken met haar hoofd. Tijdens haar eerste zwangerschap werd ze geconfronteerd met het feit dat lichaam en geest (en adem) onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Zwangerschapsyoga leerde haar luisteren naar haar lichaam, haar eigen grenzen respecteren en de controle al eens loslaten zonder schuldgevoel. Dat beviel haar wel en na haar 2de zwangerschap volgde ze een opleiding tot kinderyogadocente (ook een ouder-kindyoga module) en volgde ze de opleiding “Yoga en Wijsbegeerte”. Die laatste spitst zich toe op de Saswitha yoga (een vorm van hatha yoga), waarbij de adem de dragende kracht is bij het uitvoeren van alle asana’s, waarbij spanning en inspanning elkaar afwisselen en waarbij dynamische houdingen de voorbereiding zijn tot de statische vorm.

HATHA

Het woord yoga is afgeleid van het Sanskriet woord ‘yuk’ dat ‘verbinden’ en ‘eenwording’ betekent. Hatha bestaat uit ‘ha’ wat ‘zon’ betekent en ‘tha’ dat vertaald wordt als ‘maan’. Hatha yoga verbindt dus 2 uitersten en zorgt voor een evenwicht, nl. de eenwording van lichaam, geest en ziel.

Een sessie Hatha/Saswitha yoga is opgebouwd uit houdingen (staand, zittend en liggend), ademoefeningen, concentratie en ontspanning. De houdingen voer je eerst dynamisch uit als voorbereiding tot de statische houding. De adem is de dragende kracht van elke beweging. Alle bewegingsmogelijkheden van wervelkolom en gewrichten komen aan bod. In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht.

De sessies zijn toegankelijk voor iedereen: op je eigen ritme en volgens je eigen mogelijkheden.

Probeer het eens en boek een les bij Bianca.

No comments
Pascale DonnerMeet Bianca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *