Dit is HET moment!

Samen Sterker – SPRING jij mee?

Dit was niet gepland…

Klopt, bij niemand, maar het is wat het is. En er zitten ook positieve zaken in deze gedwongen vertraging, deze ‘opsluiting’. Heb jij ze al gevonden?

 

This spring, let’s save the summer.

 

Je vrienden en familie red je door binnen te blijven. Red ook jezelf deze dagen door deze tijd te gebruiken om jezelf helemaal te rebooten.

Doe je mee?

Maar het is misschien wel een kans!

Stap voor stap naar een stralendere, huppelendere, gezondere jij. We hebben nog tot eind april. Zo SPRING jij uit quarantaine.

 

“You don’t have to see the whole staircase, just take the first step.”

En de eerste stap is even verder lezen, we maken het concreter en we gaan deze uitdaging SAMEN aan, want dat is gewoon onze aanpak. Of we nu in isolatie zitten of niet 😉

Draai vandaag de knop nog om.

Jij maakt de keuze.

Reden genoeg om op de koekjes te vliegen, je frustratie of angst door te spoelen met alcohol of frisdrank en in de zetel te hangen elke avond en je tijd zo te doden met serie na film na serie. Dwaze quarantaine mopjes blijven delen en de miserie zo weglachen, zonder de kans te grijpen om verandering aan te brengen. Binnen jezelf en daar buiten.

En weet dat iedereen door die eerste fase gaat. Soms lang, soms kort, soms direct, soms na die eerste zeer enthousiaste week. Soms is er tussendoor een “off-day”. En wat het ook is, het is ok, het kan, het mag.

Ik schreef mijn ervaringen heel open neer. Hoe meer je ook die ‘bwei’ momenten of zelfs dagen toelaat, hoe sneller ze voorbij zijn.

Hoe wil jij je zomer?

Door binnen te blijven, geef je aan dat je heel graag samen met je vrienden en familie een heerlijke zomer wil.

En hoe wil je je dan voelen op die mooie dag?

  • Futloos, dik, moe, gefrustreerd
  • Springlevend, doelgericht, energiek, uitgerust en nog beter georganiseerd

Werkelijk alleen jij beslist. De omstandigheden, die zijn er, daar kan jij noch ik iets aan veranderen. Hoe gaan we ermee om, daar ligt de sleutel. Dat gaat bepalen hoe onze zomer er – samen – gaat uitzien.

En …. ACTIE!

Detox

Ontgiften op alle mogelijke niveaus. Fysieke detox om je lijf in topvorm te krijgen, maar vergeet ook de materiële detox niet. Wat staat in de weg, wat geeft je meer last dan smiles? Ruim eens goed op wie weet. En ook de emotionele detox is heel belangrijk. Wat trekt je telkens weer terug naar donkerdere zones? Welke overtuiging houdt je tegen? Noem maar op. Er is werk aan de winkel.

Laat los wat je niet dient op alle vlak en maak plaats voor nieuwe gewoontes die je gewoon, simpelweg, meer geluk gaan opleveren. Dit is hét moment om eens goed te ontgiften op alle mogelijke vlakken. 

Fuel

Dit is het moment om op te laden, om te tanken. Geen late meetings of feestjes meer dus je kan eens vroeger onder de wol. En jij kiest wat er op je bord komt, want je wordt nergens meer uitgenodigd.

Wat is voor jou nog ‘naft’ om op wolkjes te lopen? Zoek uit welke ‘me time’ het beste effect heeft voor jou.

Vul je tekorten bij op alle vlak. Zo ga jij goed gewapend die heerlijke zomer tegemoet. Dit is echt HET moment, zulke buitenkans krijgen we niet meer. Let’s hope!

Focus

Wat wil JIJ? Wat WIL jij? WAT wil jij? één vraag, drie antwoorden. Think about it. Eindelijk krijg je hier en daar wat tijd om inzicht te krijgen hierin. Hoe heerlijk is dat?!

We duwen de realiteit niet weg, maar we kunnen ze niet wijzigen ook niet. Het enige wat we kunnen doen, is de nadelen in voordelen ombuigen om zo allemaal samen de beste zomer ooit te beleven.

Dus neem de tijd om te ontdekken wat jij écht wil doen deze zomer. En volgende herfst, volgend jaar noem maar op.

Onze Spring mee – challenge

Ontvang elke dag een mail. Een korte tekst, een bepaald inzicht, een idee, een doordenker, een activiteit, een focuspunt …

Allemaal kleine zaken die je gaan klaarstomen voor een zalige, lange zomer samen. Met de nadruk op samen.

Samen sterker  en springlevend de zomer in!

Echt samen!

Want we hebben een facebook groep gestart ‘Dit is hét moment: samen sterker nu’. Hier kan je zelf ook tips, ideetjes, recepten, bedenkingen, quotes, … delen.

Laat de solidariteit en de good vibes maar komen! Een mooiere wereld na deze nachtmerrie. Daar gaan we voor. Deal?

Sofie VerheirstraetenDit is HET moment!