Blog

OHM chanten?? OMG! Niets voor mij…

OHM? Wat is dat???

Mijn eerste yogales in een ‘echte’ yogastudio (daarvoor was het in een koude parochiezaal met een stenen vloer; niet ideaal om aan yoga te beginnen maar ik ben oh zò blij dat dit me niet ontmoedigd heeft!) eindigde met het chanten van OHM.

“We eindigen de les met 3 krachtige OHM’s” zei de yogadocente.

“Euh??? Wat?”. Onmiddellijke reactie van mijn nuchtere ik: “Ik kom yoga doen voor mijn conditie, om mij goed te voelen. Al dat spiritueel gedoe daarrond, dat is niets voor mij”.

Weerstand dus, tot en met.

Maar ik ben nieuwsgierig van aard en sta altijd open voor nieuwe ervaringen dus na een paar lessen probeerde ik het ook. Ik geef toe, het voelde wat vreemd, ongemakkelijk zelfs, die 1ste keer. Zeker als je weet dat ik zo vals als een kat zing 🙂 . Maar al snel was ik er helemaal mee vertrouwd en brachten de vibraties die ik voelde me tot rust terwijl ik tegelijkertijd ook iets krachtigs voelde.

Je leert het appreciëren.

Of misschien ook niet. Dat is voor iedereen anders. En er is zeker geen verplichting om mee te doen. Maar na wat aarzelen en wat ‘discussies’ met Sofie 😉 zing ik voortaan ook OHM in mijn lessen.

Oordeel niet.

Wat het mij vooral geleerd heeft, is dit: oordeel niet, laat je weerstand los, sta open voor nieuwe dingen. That’s what yoga is all about!

Voor de rest blijven onze lessen lekker nuchter & relax & down-to-earth hoor!

 

Even een korte uitleg: AUM, OHM, OM wordt in de yoga traditie vaak aan het begin en/of het einde van de les gezongen (gechant). Het is de kortste & makkelijkste mantra.

De legende vertelt dat OHM (of aum) de 1ste klank was van waaruit de heel schepping is ontstaan.

Voel de vibraties, de energie & de kracht elke keer je OHM chant & maak zo connectie met alles & iedereen om je heen. Met iets dat groter is dan jezelf. Het geluid van OHM werkt meditatief en helpt je focussen en interne spanningen af te voeren. Zo creëer je balans in je lichaam, geest & ziel.

 

 

 

No comments
Pascale DonnerOHM chanten?? OMG! Niets voor mij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *