Blog

OHM chanten?? OMG! Niets voor mij!

Mijn eerste yogales in een ‘echte’ yogastudio (daarvoor was het in een koude parochiezaal met een stenen vloer, niet ideaal om aan yoga te beginnen …) eindigde met het chanten van OHM.

“We eindigen de les met 3 krachtige OHM’s” zei de teacher.

“Wat???” vroeg ik me af en toen iedereen op de uitademhaling OHM begon te zingen, voelde ik me best wat ongemakkelijk. “Ik zing niet mee”, dacht ik. “Ik kom yoga doen voor mijn conditie, om mij goed te voelen. Al dat spiritueel gedoe daarrond, dat is niets voor mij”.

De 2de les wist ik waaraan me verwachten maar nog bleef ik (koppig) zwijgen. Weerstand dus, tot en met.

Maar na een paar lessen (ik was al helemaal weg van yoga!), dacht ik “ik probeer het ook eens”. En het voelde vreemd, ongemakkelijk zelfs, zo die eerste keer, ik geef het toe. Maar na een paar keer was ik er helemaal mee vertrouwd en brachten de vibraties die ik voelde me tot rust. Echt waar.

Je leert het echt appreciëren en nu, mis ik het zelfs!

Wat het mij vooral geleerd heeft, is dit: oordeel niet, laat je weerstand los, sta open voor nieuwe dingen. That’s what yoga is all about!

Dus, wees niet verbaasd als ik er tijdens 1 van mijn lessen over begin. Probeer het gewoon eens en ervaar zelf wat het met je doet. En als je geen zin hebt, dan doe je gewoon niet mee. Geen probleem.

Voor de rest blijven onze lessen lekker nuchter & relax & down-to-earth hoor!

Namasté.

Even een korte uitleg: AUM, OHM, OM wordt in de yoga traditie vaak aan het begin en het einde van de practice gezongen (gechant). Het is de kortste & makkelijkste mantra.

Het komt in het begin vaak vreemd & ongemakkelijk over maar eens je ervoor openstaat en de betekenis ervan kent, leer je het appreciëren.

Voel de vibraties elke keer je OHM chant & maak zo een connectie met alles om je heen. Het geluid van OHM werkt meditatief en helpt je focussen en interne spanningen af te voeren. Zo creëer je balans in je lichaam, geest & ziel.

Nog geen reacties. Plaats hieronder een reactie.
Pascale DonnerOHM chanten?? OMG! Niets voor mij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *