Blog

Puntpaprika uit de oven

Snel, lekker en kidsproof.

Variatie krijgen op tafel zonder uren te zwoegen én zonder gezaag bij de jongere generatie, het is soms wat uitproberen. Hier is iets dat wij al uitgetest hebben, meermaals. Vegetarisch of niet: beide opties kunnen, want je bakt vlees of vis à côté.

INGREDIËNTEN

voor 2 personen * 10min voorbereiding * 15min oven * glutenvrij * vegetarisch

  • 2 grote puntpaprika’s
  • 200g mozzarella
  • kerstomaatjes in vier gesneden
  • zwarte peper
  • zeezout of himalaya zout of fleur de sel
  • verse basilicum
  • pijnboompitjes
  • gemengde salade is een plus
  • balsamico azijn

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Halveer de paprika’s en verwijder de pitjes
  • Neem een ovenschotel en leg de paprika’s erin. Vul ze met mozzarella en de gehalveerde tomaatjes
  • Kruid met peper en zout. Werk af met olijfolie, basilicum en pijnboompitjes
  • Bak alles 15 minuten in de voorverwarmde oven en serveer met een gemengde salade, de rest van de tomaatjes en ev. een stukje gegrilde kip voor de carnivoren.

Recept van Sandra Bekkari, aangepast aan onze bevindingen!

Nog geen reacties. Plaats hieronder een reactie.
Sofie VerheirstraetenPuntpaprika uit de oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *