Blog

Roodbaars met ratatouille

Vispiratie

Ik hoor van verschillenden dat experimenteren met vis, moeilijker is. Bij deze! Ook weer goed te doen qua tijd, niet moeilijk en bij onze visetende meisjes, een schot in de roos.

Ben je nog van plan om veel te bewegen of voor de kinderen, kan je er altijd enkele aardappelen bij maken. Persoonlijk maken wij liever wat meer groenten dan extra koolhydraten toe te voegen voor het avondmaal.*

Fase 1 variant

Ideaal – als je zuinig bent met de olijfolie – voor de eerste fase van het dieet ook. Vervang dan wel beide paprika’s door een groene en weeg je groentes zoal we je ook adviseren. Je kan altijd aanvullen met extra champignons en een bergje sla, altijd safe!

Ingrediënten

  • Voor 2 personen
  • Roodbaarshaasje of een ander stuk stevige filet van witte vis – in 6 gelijke stukken gesneden
  • 3 tomaten
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • Courgette
  • Aubergine

Bereiding

  • Snij de tomaten in kwarten, haal het vocht en de pitjes eruit. Snij de tomaat, de paprika, de courgette en de aubergine in kleine stukjes.
  • Giet een flinke scheut olijfolie en een pan. Stoof eerst de aubergine een paar minuten en voeg dan de rest van de groenten erbij met eventueel nog wat olijfolie.
  • Stoof tot de groenten gaar zijn. Kruid met peper en zout.
    • Fan van oregano of toch eerder tijm of … ? Voeg gerust wat toe naar eigen smaak, zo geef je je eigen persoonlijk toets aan de saus.
  • Snij de visfilet in 6 gelijke, kleinere stukken. Giet wat olijfolie in een ovenschaal en leg de filets erin. Smeer er wat olie bovenop en kruid met peper en zout.
  • Zet 10 tot 15 minuten in de oven op 180°C.
  • Lepel 3 hoopjes ratatouille op een bord en leg daarbovenop de stukjes vis.

Smakelijk!

Bron: Pascale Naessens

* toch graag meer weten waarom? Kom even langs, Barbara of Sofie leggen je graag hoe voeding is opgebouwd en hoe je je vitaliteit en lijn kan sturen.

Nog geen reacties. Plaats hieronder een reactie.
Sofie VerheirstraetenRoodbaars met ratatouille

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *