Blog

Sinterklaas cake

Nog op zoek naar een lekkere én ook gezonde traktatie voor vrijdag – Sinterklaas?
Probeer deze speculaas – bananencake met pecannoten eens!

Ik heb dit receptje van zoetrecepten.nl afgelopen weekend uitgeprobeerd tijdens een etentje.  Om  eens iets anders te kunnen aanbieden dan de gewoonlijke taart of ijs, ik ben namelijk niet de beste dessertenmaker 😉.

En echt waar… AANRADER!
In deze cake zitten geen suikers noch vetten, maar wel veel veel smaak.  Als zoetmiddel worden dadels gebruikt.  Afgaande op de kleur zou je zeggen dat er chocolade in zit, niet dus…

Ingrediënten

Voor 1 cake * 15 min voorbereidend werk * 45 min gaartijd

  • 200 gram ontpitte dadels
  • 2 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 200 gram amandelmeel -> ik heb 200 gram amandelen fijn gemaald
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1.5 theelepel speculaaskruiden -> had ik niet in huis, ik heb gewoon combinatie van kaneel en muskaatnoot gebruikt
  • 100 gram pecannoten

Bereiding

  • Week de dadels voor ongeveer 10 minuten in een bak met heet water. Giet daarna af en laat uitlekken. Hak de pecannoten grof en zet even opzij.
  • Vet een cakevorm van 25 cm in en verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Pureer de dadels en de bananen tot ze helemaal fijn zijn. Doe dit in een kom, voeg de eieren er aan toe en mix voor 2 minuten goed door. Voeg dan ook het amandelmeel, bakpoeder en de speculaaskruiden toe en mix voor ongeveer een minuutje tot alles opgenomen is. Schep tot slot met een spatel de pecannoten er doorheen.
  • Stort het beslag in de cakevorm.  Zet vervolgens voor 45 – 50 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de cake een uur afkoelen en VAL AAN!

Wat is jouw favoriete Sinterklaasrecept??

Geniet van de cake!

Anniek

 

 

 

Nog geen reacties. Plaats hieronder een reactie.
Anniek GoossensSinterklaas cake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *