Thaise kipburgers

Heerlijk anders

Oosters en toch weer niet. Origineel en toch weer snel. Leuk dat zulke receptjes bestaan! Geef er met je groenten je eigen draai aan ook weer hier. Laat het smaken en weet: al jouw tips welkom!

Voor 4 personen – bron: recept van Colruyt, lichtjes aangepast aan onze smaak 🙂

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook, zeer fijn gehakt.
  • 25 g koriander, fijngehakt
  • 2 sjalotten, zeer fijn gesnipperd
  • 1 tl zeer fijn gehakte rode chilipeper – of meer of minder naar smaak 😉
  • 2 tl vissaus
  • 1/2 tl versgemalen zwarte peper
  • 1/2 tl grof zeezout
  • 450 g kipgehakt
  • 2 el neutrale olie (zoals koolzaad-, druivenpit- of saffloerolie)

Bereiding

  • Meng de knoflook, koriander, sjalot, chilipeper, vissaus, peper en zout grondig door het gehakt.
  • Vorm van het mengsel 4 burgers, elk ongeveer 2 cm dik.
  • Zet de grill aan of laat een grillpan warm worden op halfhoog vuur. Gewoon in de pan bakken werkt ook prima 😉
  • Wrijf de burgers aan beiden zijden in met wat olie en gril ze ongeveer 8 minuten op de eerste kant en nog eens 5 minuten op de andere tot ze mooi bruin zijn en stevig aanvoelen.
  • Lekker met wat wokgroentjes erbij, paksoi, slaatje, … laat ook hier je inspiratie gerust los gaan!

Foto: Chicks love food.

No comments
Sofie VerheirstraetenThaise kipburgers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *