Blog

Wat doen we met een babyhuid?

Koester de rijke bacteriecultuur van de babyhuid

Heel veel zepen speciaal voor baby’s, of ze nu komen uit de grootwarenhuizen of van bij de apotheek, maken de huid van de baby kapot. Niet dat je het ziet, maar je kan je de vraag stellen hoe het komt dat er nog nooit zo veel kindereczeem geweest is? Zeker als de stijgende lijn van eczeem gepaard gaat met een stijgende lijn in baby- en kindercosmetica.

Less is more

Dit is bij babyhuidjes zeker het geval. Sulfaten en andere chemische schuimmakers gaan de bacteriën die er zijn om de huid – en zo ook de hele baby – te beschermen, doden. Op die manier maak je plaats voor slechte bacteriën en zo begint (of eindigt?) het verhaal. Het is dus heel belangrijk om zo puur mogelijk te gaan reinigen. Ik herhaal: het is niet omdat de apotheek het verkoopt of omdat er op staat ‘speciaal voor baby’s’ dat het effectief een slimme zet is. Meer hierover lees je ook in andere blogs.

Aanbevelingen op leeftijd

Babyhuid tot 6 maanden

Voor baby’s tot 6 maanden raden wij aan enkel met water te reinigen. Eventueel aangevuld met een zachte, natuurlijke spons zoals onze Liu spons. Wat je eventueel kan doen, zeker als het huidje licht droog is, is neutrale badolie hieraan toevoegen. Dit gaat de babyhuid soepel houden en de goede bacteriën ondersteunen.

Wil je toch echt de babyhuid reinigen, dan kan je je kindje eerst insmeren met de badolie. Het vuil gaat opgelost worden met de badolie en in bad gaat alles oplossen dankzij de emulgator dat in de olie zit. Daarom dat een pure olie, zoals amandelolie, hiervoor niet gebruikt kan worden.

Babyhuid tot 2 jaar

Wij raden etherische olie tot 2 jaar af. Gebruik je nu synthetische parfums, kan je natuurlijk wel naar etherische olie overschakelen, het is immers natuurlijk en een pak gezonder. Maar geur is nog niet nodig voor deze jonge huid.

Wat je hier kan gebruiken van RainPharma is het Zero Tolerance assortiment. De douchegel schuimt wat, maar dit zijn onschadelijke schuimmakers. De body cream gaat voeden na het badmomentje. In deze lijn bestaat ook een polish (scrub) deze is niet ontwikkeld voor kindjes, maar voor probleemhuiden van volwassenen. Belangrijk om dit ook te vermelden lijkt me 😉

Kinderhuid vanaf 2 jaar

Als de huid normaal is en er geen sprake is van atopische huid of andere irritaties, kan elk RainPharma product gebruikt worden. Wat onze kinderen vooral super vinden, is een schuimbad van de Aroma Essentials reeks. Hun favoriet is Orange, Lavendel als het een avondbadje is 😉

Het is het moment!

Vrijdag 23 november kan je verschillende geschenken scoren met het RainPharma Black Friday Shopping Event en de btw valt weg. Het ideale moment om over te schakelen dus. Bereid je voor en volg eerst een workshop. Woensdag 21 november gaan er 3 workshops door: 14u – 17u en 20u. Zo kom je werkelijk alles te weten over hoe je je baby, kindje en jezelf het beste verzorgt en beschermt.

Reserveer hier je plekje.

Nog geen reacties. Plaats hieronder een reactie.
sofie@kokoro.beWat doen we met een babyhuid?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *