Laden Workshops

« Alle Workshops

Workshop – Verbeter je zicht – Oogoefeningen/oogyoga

18 mei @ 14:00 - 17:00

€45

Plaats reserveren

12 beschikbaar
Oogworkshop - Kortenberg - 18/05/2019 14u-17u45,00

In onze Westerse samenleving ontvangen onze ogen vaak een overdosis aan visuele prikkels. Het aantal uren waarin ze blootgesteld zijn aan computer-, smartphone- en tv-schermen, kunstlicht, … is vaak hoog. De kijkafstand is vaak kort. Ook door andere vormen van stress kunnen de oogspieren onder spanning komen te staan. Deze factoren kunnen leiden tot wazig zicht, achteruitgang van het zicht, irritatie van de ogen, …

Oogoefeningen bestaan al duizenden jaren. In de workshop leer je deze eenvoudige, doeltreffende technieken om oogklachten te verzachten en geleidelijk aan weg te nemen. Ze kunnen het zicht verbeteren of volledig herstellen bij (leeftijdsgebonden) verziendheid, bijziendheid en astigmatisme. Ook problemen van traankanaal, vermoeide ogen, droge ogen, cataract, glaucoom, …. kunnen deels of helemaal opgelost worden.

Afhankelijk van de duur van de workshop en de vragen/ oogproblemen van de deelnemers, wordt uit onderstaande een keuze gemaakt.
– Korte theoretische uitleg over functie van het oog incl. werking van de spieren. Dit is belangrijk ivm spanning vs. ontspanning : veel oogproblemen ontstaan nl. door te veel spanning op de oogspieren.
– Ontspanningstechieken
– Oogoefeningen zelf: palmen, perifeer zicht ontwikkelen, long swing, extreme close up, shiften, oogmassage technieken, hatha yoga voor de ogen, …
– Tips voor werken aan de pc
– Onder de aandacht brengen van spanningen in het bewustzijn. Ogen laten spanningen los als spanningen in het bewustzijn worden losgelaten.

Belangrijk: Breng je lenzenhouder/ brillendoos mee naar de workshop. De oogoefeningen worden zonder hulpmiddelen gedaan.

De workshop kost € 45,00.

Gegevens

Datum:
18 mei
Tijd:
14:00 - 17:00
Kosten:
€45
Evenement Categorie:

Organisator

Kokoro
Telefoon:
0472/81 59 82
E-mail:
sofie@kokoro.be

Locatie

Kokoro Everberg
Kruisstraat 141
Everberg,3078België
+ Google Maps
Telefoon:
0472/81 59 82
Kari MaesWorkshop – Verbeter je zicht – Oogoefeningen/oogyoga