Blog

Yoga. Altijd. Overal.

Vakantie!

Onze vakantie ligt vast. Een stapel boeken ligt al klaar. Mijn yogamat ook. Nu nog op zoek naar een yogastudio in de buurt.

Want ik ken mezelf,

  • Ik ga yoga missen; het les geven en het les volgen!
  • Ik weet dat ik niet dezelfde energie haal uit een eigen practice of het doen van wat zonnegroeten op het strand … hoe mooi de setting ook mag zijn.

Gevonden! Een yogastudio op 300m van ons huurhuis. Villa Roka. Teacher Gwen. Helemaal into ayurveda. Klinkt goed allemaal. Mail gestuurd. ‘Tu es la bienvenue’. YEAH! Onze vakantie kan niet meer stuk. Ik ben benieuwd.

De yogastudio

Geen hippe, moderne yogastudio met een sjieke houten vloer en grote ramen die uitkijken op de Middellandse zee. Wel een muf, oud huis omringd door een overwoekerde tuin en binnen, een kleurrijke, stenen vloer…. Best wel charmant eigenlijk. Als de yoga maar goed is natuurlijk.

De yogalessen

Gwen haar Hatha lessen zijn top! Zij is een jonge, lieve, gepassioneerde madam die heel fijn les geeft. Inspirerend. Deugddoend. In- en ontspannend tegelijkertijd. Zalig. De energie stroomt door mijn lijf.

Veel aandacht voor onze ademhaling. Mooie afwisseling in de houdingen, werkend op uithouding, balans & kracht. Het is weer wat anders dan Yin alhoewel … we blijven soms best lang in een houding vind ik.

3 OHM’s in het begin van de les en nog eens op het einde van de les, gevolgd door Ohm, Shanti, Shanti, Shanti (peace). Het heeft wel wat. Sofie, ook bij Kokoro introduceren …? (LOL)

Doen!

Yoga in het buitenland. Een aanrader. De taal is echt geen barrière, gewoon doen! En vooral: enjoy! Want yoga betekent:

  • uit je comfortzone komen en je grenzen ontdekken
  • openstaan voor nieuwe dingen
  • genieten van het moment, leven in het nu

En wat die stenen vloer betreft, best wel lekker koel wanneer het zo warm is!

Merci Gwen!

No comments
Pascale DonnerYoga. Altijd. Overal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *