Yoga

Kom tot jezelf

Laat alles even zijn voor wat het is en kom tot rust. De houdingen en je ademhaling laten de stress van de dag zakken en je creëert ruimte om weer tot jezelf te komen. Even uit je hoofd, in je lichaam. Hervind zo je rust én je kracht, mentaal zowel als fysiek. De ideale balans.

Kom ontdekken wat het jou kan brengen. Kijk hieronder welke les jou het meeste aanspreekt, wanneer de lessen doorgaan en schrijf je in voor een proefles.

De lessen gaan door op de zolder in Everberg (boven de winkel) waar tot rust komen geen enkel probleem mag vormen. Bij goed weer, gaan de lessen door in de tuin. Een heerlijke ervaring, zeker na een lange dag achter je bureau.

Uurrooster

 soortvantotlesgever
maandagochtendhatha yoga09u3010u45Bianca
maandagavondrelax yoga19u0020u15Sofie
maandagavondkracht yoga20u3021u45Sofie
dinsdagavondkinderyoga18u1519u15Bianca
dinsdagavondyin yoga19u4521u00Pascale
woensdagochtendwisselend kracht/relax09u0010u15Sofie
woensdagochtendyin yoga10u3011u45Pascale
woensdagnamiddagmusicyoga voor kinderen16u3017u30Hilde
woensdagavondmindful yoga19u0020u15Virginie
woensdagavondbalans yoga20u3021u45Virginie
donderdagavondkracht yoga19u0020u15Sofie
donderdagavondrelax yoga20u3021u45Sofie
vrijdagochtendrelax yoga09u0010u15Sofie

Prijzen

  • YogaYoker Testkaart € 10

    Test in één week zoveel mogelijk lessen.

  • 10-beurtenkaart €110

    Kies zelf welke lessen en wanneer. Vervalt niet.

Klaar om iets nieuws te proberen?

If you do what you always did, you’ll get what you always got
– Albert Einstein

Locatie: Kruisstraat 141 – 3078 Everberg

Met de knop hierboven kan je lessen reserveren. Kies welke yogastijl je wilt volgen en schrijf je in. Afzeggen kan tot 24 uur op voorhand.

Kom je testen? Voor 10€ kan je een week lang zoveel lessen volgen als je wil, we noemen het onze YogaYoker.

Waarom Yoga?

Yoga helpt om lichter in het leven te staan. In een tijd waar alles serieus genomen wordt, alles snel moet gaan en alles druk is, brengt dit verlichting. Verlichting in elke mogelijke zin van het woord.

Je lichaam en geest komen in balans en daardoor ervaar je innerlijke rust. Door deze rust in dit evenwicht, voel je ook aan welke weg je op wil en daar put je dan weer kracht uit.

Niet alleen op de mat, het mooie is dat je deze rust en kracht ook naast je mat meeneemt. Hoe meer je aan yoga doet, hoe meer je de rust en de kracht laat toenemen. Hervind jezelf: je rust én je kracht.

Inhoud van de lessen

De kant van yoga die de meesten kennen, zijn de asana’s: de houdingen. De asana’s zijn even waardevol of je nu lenig bent of niet. De intentie is wat de oefening kracht geeft, de opbouw en de ademhaling brengen de rust erbij. Hoe diep je kan buigen, is bijzaak. Dus daar gaat een mogelijk excuus!

Yoga is zoveel meer dan enkel de bewegingen, iets wat velen niet weten. Naast de asana’s wordt er in onze lessen ook veel aandacht aan pranayama of ademhalingsoefeningen gegeven. Krijg controle op je adem en de controle op je leven krijg je terug. Al gemerkt dat wanneer je gestrest bent, je sneller en oppervlakkig ademt? Probeer dan eens dieper te ademen, je zal versteld staan hoe snel je terug in controle kan zijn.

Een derde element dat in de lessen verwerkt wordt, zijn meditaties. Hier hangt nog een taboe rond en velen bestempelen het als zweverig, maar we dagen iedereen uit om het eens te doen en te ervaren wat een kracht het je geeft. Kom een les volgen en zie wat het kan doen!

Zoveel soorten yoga

Er zijn ontelbaar verschillende soorten yoga. Allemaal stammen ze af van dezelfde bron en hebben ze eenzelfde soort filosofie als basis: Het stilleggen van je onrustige gedachten, zo zegt Patanjali, de grondlegger van yoga.

Net zoals elke dag anders is, is ook elk mens anders. Kijk hieronder welke les je het meeste aanspreekt op dit punt in je leven. En weet dat je altijd kan veranderen met je tienbeurtenkaart.

 

Lessen gegeven door Sofie

Deze lessen kan je onder de noemer (slow) Vinyasa plakken. Als fan van de Strala Yoga van Tara Stiles, is het ook niet verwonderlijk dat ze na haar opleiding, deze lijn ook doortrekt naar haar lessen.

Relax

Bij een sessie Relax mag je uitgaan van houdingen die alles losmaken en die je laten voelen wat er in je lichaam omgaat. We gaan ook de binnenkant stimuleren en alles wat vast zit – letterlijk en figuurlijk – losweken en naar buiten werken om ruimte te maken voor nieuwe dingen.

Kracht

Bij Kracht gaan we dieper ingaan op poses, spieren of delen van het lichaam. Door de ademhaling en de beweging vanuit je middel, gaan we het ‘moeiteloze’ aspect trachten te behouden en toch ga je merken dat je echt bewogen hebt. We gaan de kracht opbouwen die ook je concentratie gaat vergroten zowel als je gezondheid. Een mooie afwisseling van hartslag opdrijven, spieren opspannen en dan weer ontspannen en loslaten.

Heb je een vraag of wil je hier meer over weten? sofie@kokoro.be

Lessen gegeven door Virginie

Evenwicht vinden tussen wat ons hart zegt en wat ons hoofd doet, is een dagelijkse uitdaging. In deze lessen gaan jullie samen op zoek naar die innerlijke balans.

Mindful Yoga

Tijdens deze les, waar inspanning wordt afgewisseld met ontspanning, blijft de aandacht bij je lichaam. Het rustige tempo zorgt voor intense poses, die gedragen worden door een gefocuste ademhaling.

Je inwendig energiesysteem wordt gestimuleerd door yogameditatie aan het begin én het einde van de les. Deze les biedt een ideaal tegenwicht voor de drukte van elke dag.

Yoga Balans

De essentie van deze les ligt in de energieke golf van verschillende poses, die vlot in elkaar overgaan. Het ritme wordt bepaald door balans te vinden tussen de ritmische houdingen en door een focus te leggen op een hoorbare ademhaling.

Het hart wordt aan het werk gezet door deze diepgaande oefeningen, letterlijk én figuurlijk.

Meer weten over Virginie? Klik hier.

Heb je een vraag of wil je hier meer over weten? virginie@kokoro.be

Aan jou de keuze

Met je YogaYoker testkaart krijg je één week de tijd om alles uit te testen voor 10€.

Met je tienbeurtenkaart kan je switchen tussen alle lessen, net zoals je ook tussen de verschillende uren kan kiezen.

Breng kinderen terug in contact met hun lijfje

Musicyoga voor kinderen

Hilde combineert muziek met yoga, twee passies van haar, in een totaal andere kinderyoga vorm. Muziek en adem combineren en zo bewegingen aansturen. Uit het hoofdje, in het lijfje.

Kom mee testen op woensdag 17 januari, 16.30 tot 17.30 Een testles kost 9€.
De lessen gaan door elke woensdag bij voldoende interesse.

Heb je een vraag of wil je hier meer over weten? hilde@kokoro.be

wimYoga