Yoga

Kom tot jezelf, zeker nu.

Laat alles even zijn voor wat het is en kom tot rust. De houdingen en je ademhaling laten de stress van de dag zakken en je creëert ruimte om weer tot jezelf te komen. Even uit je hoofd, in je lichaam. Hervind zo je rust én je kracht, mentaal zowel als fysiek. De ideale balans.

Ontdek wat het jou kan brengen en behoud je balans.

Kies uit verschillende stijlen. De lessen gaan de ganse zomer door bij Hotel Axis én bij mooi weer buiten in hun tuin. Het adres van Hotel Axis is Leuvensesteenweg 749, 3071 Kortenberg. Kokoro Bootcamp gaat steeds door bij Kokoro.

Hoe gaat het in zijn werk nu de zaal gesloten is?

Weer of geen weer: yoga zullen we doen ! Daarom gaan tijdens de ganse zomervakantie de yogalessen door bij Hotel Axis: bij mooi weer in de tuin achter het hotel en bij regen binnen in een grote, goed verluchte zaal. Het adres is Leuvensesteenweg 749, 3071 Kortenberg.

Virginie, Pascale, Sofie en Bianca doen er, ook op verplaatsing, alles aan om jullie de Kokoro yogavibe te doen voelen.

Op de hoogte blijven van alle laatste nieuwtjes ? Neem deel aan onze Whatsapp groep. Hier geven we enkel zeer praktische yoga info (les buiten, last minute wijziging lessen …)

Je kan ook enkele korte filmpjes gratis bekijken op ons youtube kanaal, zelfs die paar minuten kunnen een groots effect hebben:

De vertrouwde lessen zijn terug !

De zomeragenda staat live: zo goed als elke dag is er les.

Boek de yogales zoals altijd in de online agenda, klik hiervoor op de knop hieronder:

Prijzen

 • Losse les € 15

 • 10-beurtenkaart €120

  Kies zelf welke lessen en wanneer. 1 jaar geldig.

 • 20-beurtenkaart €220

  Kies zelf welke lessen en wanneer. 1 jaar geldig.

 • Les familieyoga per persoon €11

  Enkel geldig voor familieyoga.

Klaar om iets nieuws te proberen?

If you do what you always did, you’ll get what you always got
– Albert Einstein

Waarom Yoga?

Yoga helpt om lichter in het leven te staan. In een tijd waar alles serieus genomen wordt, alles snel moet gaan en alles druk is, brengt dit verlichting.

Je lichaam en geest komen in balans en daardoor ervaar je innerlijke rust. Door deze rust in dit evenwicht, voel je ook aan welke weg je op wil en daar put je dan weer kracht uit.

Niet alleen op de mat, het mooie is dat je deze rust en kracht ook naast je mat meeneemt. Hoe meer je aan yoga doet, hoe meer je de rust en de kracht laat toenemen. Hervind jezelf: je rust én je kracht.

Feedback die we kregen uit een recente enquête:

 • Minder stress
 • Beter slapen
 • Minder nek- en rugklachten
 • Positievere mindset
 • Meer zin om voor jezelf te zorgen

Waar zou jij ook voor tekenen? Test het zelf uit voor €15.

Inhoud van de lessen

 • Asana’s of houdingen: Het stuk van yoga dat de mensen kennen. Lenigheid heeft hier geen belang, daar gaat een mogelijk excuus!
 • Pranayama of ademhalingsoefeningen: yoga is véél meer dan enkel de houdingen, ademhaling is de basis van alles. Al gemerkt dat wanneer je gestrest bent, je sneller en oppervlakkig ademt? Probeer dan eens dieper te ademen, je zal versteld staan hoe snel je terug in controle kan zijn.
 • Relaxatie oefeningen, visualisaties, meditaties: afwisselend om de les te beginnen of af te sluiten, om meer naar binnen te keren. Niets zweverigs, heel ontspannend en bevrijdend.

Zoveel soorten yoga

Er zijn ontelbaar verschillende soorten yoga. Allemaal stammen ze af van dezelfde bron en hebben ze eenzelfde soort filosofie als basis: Het stilleggen van je onrustige gedachten, zo zegt Patanjali, de grondlegger van yoga.

Net zoals elke dag anders is, is ook elk mens anders. Kijk hieronder welke les je het meeste aanspreekt. En weet dat je met een tienbeurtenkaart zelf kiest welke les je wanneer volgt.

Lessen gegeven door Sofie

Deze lessen kan je onder de noemer (slow) Vinyasa plakken. Een flow van houdingen, onze ademhaling brengt ons van de ene, naar de andere pose. Als fan van de Strala Yoga van Tara Stiles, is het ook niet verwonderlijk dat ze na haar opleiding, deze lijn ook doortrekt naar haar lessen.

Slow Vinyasa

Hier mag je uitgaan van houdingen die alles losmaken en die je laten voelen wat er in je lichaam omgaat. We gaan ook de binnenkant stimuleren en alles wat vast zit – letterlijk en figuurlijk – losweken en naar buiten werken om ruimte te maken voor nieuwe dingen.

Vinyasa

We gaan dieper in op poses, spieren of delen van het lichaam. Door de ademhaling en de beweging vanuit je middel, gaan we het ‘moeiteloze’ aspect trachten te behouden en toch ga je merken dat je echt bewogen hebt. We gaan de kracht opbouwen die ook je concentratie gaat vergroten zowel als je gezondheid. Een mooie afwisseling van hartslag opdrijven, spieren opspannen en dan weer ontspannen en loslaten.

Heb je een vraag of wil je hier meer over weten? sofie@kokoro.be

Lessen gegeven door Pascale

Yin Yoga

Yin is een zachte vorm van yoga. In tegenstelling tot andere yogastijlen en andere sporten (waarbij je je spieren versterkt), laat je bij Yin yoga zoveel mogelijk je spieren los en werk je op het versoepelen & versterken van de diepere lagen van je lichaam zoals bindweefsel (fascia), gewrichten en zelfs botten.

De uitdaging zit hem in het langer aanhouden van een houding en tegelijkertijd de spieren in je lichaam volledig te ontspannen. Ideaal om je lichaam en geest tot rust te brengen. Zowel voor beginners als gevorderden. Optimaal in combinatie met andere yogastijlen en andere sporten (yang).

Relax & Restore

Restorative yoga is een therapeutische vorm van yoga waarbij je lichaam de kans krijgt om diepgaand te ontspannen en te herstellen. De poses ondersteunen je om (oude) stress en diepgewortelde spanning los te laten, zowel op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.

Tijdens de les worden allerhande “props” – hulpmiddelen gebruikt om je lijf deugddoend te ondersteunen in dit proces.

Deze yoga ondersteunt de rust in het zenuwstelsel en je geest. Je leert opnieuw je energiepeil in balans te brengen. Het is de ideale vorm van relaxatie als je herstellende bent van een langdurige ziekte, burn-out en/of nood hebt aan 200% rust.

Soft Vinyasa

Begin je week met een zachte flow van yin & yang. Een gebalanceerde combinatie van rust & beweging: we beginnen traag en gaan dan over op meer dynamische poses waarbij we energie opdoen voor de dag & de rest van de week.

Zowel voor beginners als gevorderden.

Meer weten over Pascale? Klik hier.

Heb je een vraag of wil je hier meer over weten? pascale@kokoro.be

Lessen gegeven door Virginie

Evenwicht vinden tussen wat ons hart zegt en wat ons hoofd doet, is een dagelijkse uitdaging. In deze lessen gaan we samen op zoek naar innerlijke balans.

Mindful Yoga

De les start met pranayama – ademhalingsoefeningen.
Elke pose wordt in een zacht tempo uitgevoerd om aansluitend bewust het effect op het lichaam te leren voelen. De les sluiten we af met relaxatie ovv bodyscan, visuele of aandachtsmeditatie of andere meditatietechnieken.

Het rustige tempo tijdens de les zorgt voor intense poses, die gedragen worden door een gefocuste ademhaling. Een ideaal tegenwicht voor de drukte van elke dag.

Chakra Yoga

Klinkt “chakra” zweverig en een beetje gek voor je ? Chakra is een Sanskriet woord dat staat voor “wiel”. De draaibeweging van deze wielen zorgt ervoor dat onze energie goed door het lichaam stroomt.

Tijdens de les focussen we op de zeven belangrijkste energiecentra, die zorgen voor balans en een goede mentale gezondheid. Een zachte yogaflow, met aandacht voor core oefeningen, om de energie goed te laten doorstromen langs één of meerdere chakra’s.

Laat je dus niet afschrikken en kom ervaren wat deze yoga voor jou kan betekenen: minder angst, meer zelfvertrouwen, meer mentale veerkracht of gewoon rust… Deze les is toegankelijk voor zowel beginnende als ervaren yogi’s.

Vinyasa en Soft Vinyasa

Tijdens deze yogavorm werk je aan krachtige én soepele spieren. De bewegingen volgen elkaar op in een dynamische flow gevolgd door heerlijk ontspannen stretch oefeningen én een rustgevende relaxatie. Ideale les om je focus en concentratie te vergroten.

Meer weten over Virginie? Klik hier.

Heb je een vraag of wil je hier meer over weten? virginie@kokoro.be

Lessen gegeven door Bianca

Kinder Yoga

Hoe sneller kinderen leren luisteren naar hun lijfje, hoe beter. Het belang van ademhaling en het effect ervan op je stressniveau worden uitgelegd op een speels manier en proefondervindelijk. Al spelend leren.

Een fijne activiteit ook waar de nadruk ligt op samen plezier maken, groot en klein, met respect en enkele regels zonder competitief te zijn. Er is geen beter of slechter tijdens de kinder yoga. Een hele verademing!

En sinds januari hebben we ook onze wobbels om het speelaspect nog te vergroten!

De nieuwe reeks start donderdag 12 september, telkens van 17.30 tot 18.30.

Familie Yoga

Eindelijk een activiteit die ouder én kind aanspreekt en waar je beiden echt iets aan hebt. Bianca neemt je mee in een verhaal vol verrassingen en poses die je leren voelen en ademen.

Elke eerste zondagochtend kan je hiervoor bij ons terecht van 10u tot 11u. Wil je er bij zijn? Wacht niet te lang met in te schrijven, de plaatsen zijn beperkt.

Meer weten over Bianca? Klik hier.

Heb je een vraag of wil je hier meer over weten? bianca@kokoro.be

Speciale lessen

Hier vermelden we onze speciale lessen dus kom geregeld een kijkje nemen

Lees hier ons yoga reglement.

Wim BommerezYoga