Yoga

Kom tot jezelf

Laat alles even zijn voor wat het is en kom tot rust. De houdingen en je ademhaling laten de stress van de dag zakken en je creëert ruimte om weer tot jezelf te komen. Even uit je hoofd, in je lichaam. Hervind zo je rust én je kracht, mentaal zowel als fysiek. De ideale balans.

Kom ontdekken wat het jou kan brengen. Kijk hieronder welke les jou het meeste aanspreekt, wanneer de lessen doorgaan en klik dan op ‘online reserveren’ om in de agenda zelf je proefles te boeken.

 • Tijdens de zomer: 2 GRATIS proeflessen.
 • Lessen gaan door in Everberg boven de winkel.
 • Bij goed weer trekken we de tuin in, heerlijk.

Uurrooster

 soortvantotlesgever
maandagavondrelax yoga19u0020u15Sofie
maandagavondkracht yoga20u3021u45Sofie
dinsdagavondyin yoga20u0021u15Pascale
woensdagochtendyin yoga10u0011u15Pascale
woensdagavondmindful/balans yoga, afwisselend20u0021u15Virginie
donderdagavondrelax yoga20u021u15Sofie

Dit is het vakantierooster met wat minder lessen dan tijdens het jaar. Toch kunnen de daadwerkelijke uren, stijlen en lesgevers wisselen in de vakantieperiode. Best is doorgaan naar ‘online reserveren‘ om de accurate agenda te zien.

Prijzen

 • 2 Gratis testlessen

  Zomeractie: Registreer en ontvang onmiddellijk 2 punten.

 • YogaYoker Testkaart € 10

  Test in één week zoveel mogelijk lessen.

 • 10-beurtenkaart €110

  Kies zelf welke lessen en wanneer. Vervalt niet.

Klaar om iets nieuws te proberen?

If you do what you always did, you’ll get what you always got
– Albert Einstein

Locatie: Kruisstraat 141 – 3078 Everberg

Met de knop hierboven kan je lessen reserveren. Kies welke yogastijl je wil volgen en schrijf je in. Afzeggen kan tot 24 uur op voorhand.

Kom yoga ontdekken tijdens de zomer en ontvang bij registratie onmiddellijk 2 gratis lessen.

Waarom Yoga?

Yoga helpt om lichter in het leven te staan. In een tijd waar alles serieus genomen wordt, alles snel moet gaan en alles druk is, brengt dit verlichting.

Je lichaam en geest komen in balans en daardoor ervaar je innerlijke rust. Door deze rust in dit evenwicht, voel je ook aan welke weg je op wil en daar put je dan weer kracht uit.

Niet alleen op de mat, het mooie is dat je deze rust en kracht ook naast je mat meeneemt. Hoe meer je aan yoga doet, hoe meer je de rust en de kracht laat toenemen. Hervind jezelf: je rust én je kracht.

Feedback die we kregen uit een recente enquête:

 • Minder stress
 • Beter slapen
 • Minder nek- en rugklachten
 • Positievere mindset
 • Meer zin om voor jezelf te zorgen

Waar zou jij ook voor tekenen? Kom testen, tijdens de zomer krijg je sowieso 2 gratis lessen. Hier kan je ze verzilveren.

Inhoud van de lessen

 • Asana’s of houdingen: Het stuk van yoga dat de mensen kennen. Lenigheid heeft hier geen belang, daar gaat een mogelijk excuus!
 • Pranayama of ademhalingsoefeningen: yoga is véél meer dan enkel de houdingen, ademhaling is de basis van alles. Al gemerkt dat wanneer je gestrest bent, je sneller en oppervlakkig ademt? Probeer dan eens dieper te ademen, je zal versteld staan hoe snel je terug in controle kan zijn.
 • Relaxatie oefeningen, visualisaties, meditaties: afwisselend om de les te beginnen of af te sluiten, om meer naar binnen te keren. Niets zweverigs, heel ontspannend en bevrijdend.

Zoveel soorten yoga

Er zijn ontelbaar verschillende soorten yoga. Allemaal stammen ze af van dezelfde bron en hebben ze eenzelfde soort filosofie als basis: Het stilleggen van je onrustige gedachten, zo zegt Patanjali, de grondlegger van yoga.

Net zoals elke dag anders is, is ook elk mens anders. Kijk hieronder welke les je het meeste aanspreekt. En weet dat je met een tienbeurtenkaart zelf kiest welke les je wanneer volgt.

Lessen gegeven door Sofie

Deze lessen kan je onder de noemer (slow) Vinyasa plakken. Een flow van houdingen, onze ademhaling brengt ons van de ene, naar de andere pose. Als fan van de Strala Yoga van Tara Stiles, is het ook niet verwonderlijk dat ze na haar opleiding, deze lijn ook doortrekt naar haar lessen.

Relax

Bij een sessie Relax mag je uitgaan van houdingen die alles losmaken en die je laten voelen wat er in je lichaam omgaat. We gaan ook de binnenkant stimuleren en alles wat vast zit – letterlijk en figuurlijk – losweken en naar buiten werken om ruimte te maken voor nieuwe dingen.

Kracht

Bij Kracht gaan we dieper ingaan op poses, spieren of delen van het lichaam. Door de ademhaling en de beweging vanuit je middel, gaan we het ‘moeiteloze’ aspect trachten te behouden en toch ga je merken dat je echt bewogen hebt. We gaan de kracht opbouwen die ook je concentratie gaat vergroten zowel als je gezondheid. Een mooie afwisseling van hartslag opdrijven, spieren opspannen en dan weer ontspannen en loslaten.

Heb je een vraag of wil je hier meer over weten? sofie@kokoro.be

Lessen gegeven door Virginie

Evenwicht vinden tussen wat ons hart zegt en wat ons hoofd doet, is een dagelijkse uitdaging. In deze lessen gaan jullie samen op zoek naar die innerlijke balans.

Mindful Yoga

Tijdens deze les, waar inspanning wordt afgewisseld met ontspanning, blijft de aandacht bij je lichaam. Het rustige tempo zorgt voor intense poses, die gedragen worden door een gefocuste ademhaling.

Je inwendig energiesysteem wordt gestimuleerd door yogameditatie aan het begin én het einde van de les. Deze les biedt een ideaal tegenwicht voor de drukte van elke dag.

Yoga Balans

De essentie van deze les ligt in de energieke golf van verschillende poses, die vlot in elkaar overgaan. Het ritme wordt bepaald door balans te vinden tussen de ritmische houdingen en door een focus te leggen op een hoorbare ademhaling.

Het hart wordt aan het werk gezet door deze diepgaande oefeningen, letterlijk én figuurlijk.

Meer weten over Virginie? Klik hier.

Heb je een vraag of wil je hier meer over weten? virginie@kokoro.be

Aan jou de keuze

ZOMERACTIE registreer en krijg 2 punten waarmee je 2 lessen gratis kan volgen.

Bevalt het je en wissel je graag af tussen stijlen? Weet dat je met je tienbeurtenkaart kan switchen tussen alle lessen, net zoals je ook tussen de verschillende uren kan kiezen. Maximale flexibiliteit.

Breng kinderen terug in contact met hun lijfje

Lees hier ons yoga reglement.

wimYoga