Yoga

Kom tot jezelf

Laat alles even zijn voor wat het is en kom tot rust. De houdingen en je ademhaling laten de stress van de dag zakken en je creëert ruimte om weer tot jezelf te komen. Even uit je hoofd, in je lichaam. Hervind zo je rust én je kracht, mentaal zowel als fysiek. De ideale balans.

Kom ontdekken wat het jou kan brengen. Zet het voorjaar goed in!

Elke weekavond yoga en 7 lessen overdag: aan jou de keuze.

 • Lessen gaan door in Everberg boven de winkel.
 • Bij goed weer trekken we de tuin in, heerlijk.

Nieuw uurrooster vanaf september: nog meer yoga!

 soortvantotlesgever
MaandagochtendSoft Vinyasa9u0010u15Pascale
MaandagmiddagSoft Vinyasa12u1513u15Pascale
MaandagavondSoft Vinyasa19u0020u15Sofie
MaandagavondVinyasa20u3021u45Sofie
DinsdagavondYin Yoga19u0020u15Pascale
DinsdagavondYin Yoga20u3021u45Pascale
WoensdagochtendYin Yoga9u0010u15Pascale
WoensdagochtendRelax & Restore10u3011u45Pascale
WoensdagavondMindful Yoga19u0020u15Virginie
WoensdagavondChakra yoga20u3021u45Virginie
DonderdagavondKinderyoga17u3018u30Bianca
DonderdagavondVinyasa19u0020u15Virginie
DonderdagavondSoft Vinyasa20u3021u45Virginie
VrijdagochtendSoft Vinyasa9u0010u15Virginie
VrijdagmidddagVinyasa12u1513u15Virginie

Dit is het uurrooster. Toch kan er wekelijks lichte variatie zijn – we’re only human – dus als je concreter wil plannen ga je best naar ‘online reserveren‘ om de accurate agenda te zien.

Prijzen

 • YogaYoker Testkaart € 10

  Test in één week tot 3 lessen.

 • Losse les € 15

 • 10-beurtenkaart €120

  Kies zelf welke lessen en wanneer. 1 jaar geldig.

 • 20-beurtenkaart €220

  Kies zelf welke lessen en wanneer. 1 jaar geldig.

Klaar om iets nieuws te proberen?

If you do what you always did, you’ll get what you always got
– Albert Einstein

Locatie: Kruisstraat 141 – 3078 Everberg

Met de knop hierboven kan je lessen reserveren. Kies welke yogastijl je wil volgen en schrijf je in. Afzeggen kan tot 24 uur op voorhand

Waarom Yoga?

Yoga helpt om lichter in het leven te staan. In een tijd waar alles serieus genomen wordt, alles snel moet gaan en alles druk is, brengt dit verlichting.

Je lichaam en geest komen in balans en daardoor ervaar je innerlijke rust. Door deze rust in dit evenwicht, voel je ook aan welke weg je op wil en daar put je dan weer kracht uit.

Niet alleen op de mat, het mooie is dat je deze rust en kracht ook naast je mat meeneemt. Hoe meer je aan yoga doet, hoe meer je de rust en de kracht laat toenemen. Hervind jezelf: je rust én je kracht.

Feedback die we kregen uit een recente enquête:

 • Minder stress
 • Beter slapen
 • Minder nek- en rugklachten
 • Positievere mindset
 • Meer zin om voor jezelf te zorgen

Waar zou jij ook voor tekenen? Kom testen, gebruik een Yogayoker en test tot max. 3 lessen op één week. Je persoonlijke yoga retreat voor €10 😉

Inhoud van de lessen

 • Asana’s of houdingen: Het stuk van yoga dat de mensen kennen. Lenigheid heeft hier geen belang, daar gaat een mogelijk excuus!
 • Pranayama of ademhalingsoefeningen: yoga is véél meer dan enkel de houdingen, ademhaling is de basis van alles. Al gemerkt dat wanneer je gestrest bent, je sneller en oppervlakkig ademt? Probeer dan eens dieper te ademen, je zal versteld staan hoe snel je terug in controle kan zijn.
 • Relaxatie oefeningen, visualisaties, meditaties: afwisselend om de les te beginnen of af te sluiten, om meer naar binnen te keren. Niets zweverigs, heel ontspannend en bevrijdend.

Zoveel soorten yoga

Er zijn ontelbaar verschillende soorten yoga. Allemaal stammen ze af van dezelfde bron en hebben ze eenzelfde soort filosofie als basis: Het stilleggen van je onrustige gedachten, zo zegt Patanjali, de grondlegger van yoga.

Net zoals elke dag anders is, is ook elk mens anders. Kijk hieronder welke les je het meeste aanspreekt. En weet dat je met een tienbeurtenkaart zelf kiest welke les je wanneer volgt.

Lessen gegeven door Sofie

Deze lessen kan je onder de noemer (slow) Vinyasa plakken. Een flow van houdingen, onze ademhaling brengt ons van de ene, naar de andere pose. Als fan van de Strala Yoga van Tara Stiles, is het ook niet verwonderlijk dat ze na haar opleiding, deze lijn ook doortrekt naar haar lessen.

Slow Vinyasa

Hier mag je uitgaan van houdingen die alles losmaken en die je laten voelen wat er in je lichaam omgaat. We gaan ook de binnenkant stimuleren en alles wat vast zit – letterlijk en figuurlijk – losweken en naar buiten werken om ruimte te maken voor nieuwe dingen.

Vinyasa

We gaan dieper in op poses, spieren of delen van het lichaam. Door de ademhaling en de beweging vanuit je middel, gaan we het ‘moeiteloze’ aspect trachten te behouden en toch ga je merken dat je echt bewogen hebt. We gaan de kracht opbouwen die ook je concentratie gaat vergroten zowel als je gezondheid. Een mooie afwisseling van hartslag opdrijven, spieren opspannen en dan weer ontspannen en loslaten.

Heb je een vraag of wil je hier meer over weten? sofie@kokoro.be

Lessen gegeven door Pascale

Yin Yoga

Yin is een zachte vorm van yoga. In tegenstelling tot andere yogastijlen en andere sporten (waarbij je je spieren versterkt), laat je bij Yin yoga zoveel mogelijk je spieren los en werk je op het versoepelen & versterken van de diepere lagen van je lichaam zoals bindweefsel (fascia), gewrichten en zelfs botten.

De uitdaging zit hem in het langer aanhouden van een houding en tegelijkertijd de spieren in je lichaam volledig te ontspannen. Ideaal om je lichaam en geest tot rust te brengen. Zowel voor beginners als gevorderden. Optimaal in combinatie met andere yogastijlen en andere sporten (yang).

Relax & Restore

Restorative yoga is een therapeutische vorm van yoga waarbij je lichaam de kans krijgt om diepgaand te ontspannen en te herstellen. De poses ondersteunen je om (oude) stress en diepgewortelde spanning los te laten, zowel op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.

Tijdens de les worden allerhande “props” – hulpmiddelen gebruikt om je lijf deugddoend te ondersteunen in dit proces.

Deze yoga ondersteunt de rust in het zenuwstelsel en je geest. Je leert opnieuw je energiepeil in balans te brengen. Het is de ideale vorm van relaxatie als je herstellende bent van een langdurige ziekte, burn-out en/of nood hebt aan 200% rust.

Soft Vinyasa

Begin je week met een zachte flow van yin & yang. Een gebalanceerde combinatie van rust & beweging: we beginnen traag en gaan dan over op meer dynamische poses waarbij we energie opdoen voor de dag & de rest van de week.

Zowel voor beginners als gevorderden.

Meer weten over Pascale? Klik hier.

Heb je een vraag of wil je hier meer over weten? pascale@kokoro.be

Lessen gegeven door Virginie

Evenwicht vinden tussen wat ons hart zegt en wat ons hoofd doet, is een dagelijkse uitdaging. In deze lessen gaan we samen op zoek naar innerlijke balans.

Mindful Yoga

De les start met pranayama – ademhalingsoefeningen.
Elke pose wordt in een zacht tempo uitgevoerd om aansluitend bewust het effect op het lichaam te leren voelen. De les sluiten we af met relaxatie ovv bodyscan, visuele of aandachtsmeditatie of andere meditatietechnieken.

Het rustige tempo tijdens de les zorgt voor intense poses, die gedragen worden door een gefocuste ademhaling. Een ideaal tegenwicht voor de drukte van elke dag.

Chakra Yoga

Klinkt “chakra” zweverig en een beetje gek voor je ? Chakra is een Sanskriet woord dat staat voor “wiel”. De draaibeweging van deze wielen zorgt ervoor dat onze energie goed door het lichaam stroomt.

Tijdens de les focussen we op de zeven belangrijkste energiecentra, die zorgen voor balans en een goede mentale gezondheid. Een zachte yogaflow, met aandacht voor core oefeningen, om de energie goed te laten doorstromen langs één of meerdere chakra’s.

Laat je dus niet afschrikken en kom ervaren wat deze yoga voor jou kan betekenen: minder angst, meer zelfvertrouwen, meer mentale veerkracht of gewoon rust… Deze les is toegankelijk voor zowel beginnende als ervaren yogi’s.

Vinyasa en Soft Vinyasa

Tijdens deze yogavorm werk je aan krachtige én soepele spieren. De bewegingen volgen elkaar op in een dynamische flow gevolgd door heerlijk ontspannen stretch oefeningen én een rustgevende relaxatie. Ideale les om je focus en concentratie te vergroten.

Meer weten over Virginie? Klik hier.

Heb je een vraag of wil je hier meer over weten? virginie@kokoro.be

Lessen gegeven door Bianca

Kinder Yoga

Hoe sneller kinderen leren luisteren naar hun lijfje, hoe beter. Het belang van ademhaling en het effect ervan op je stressniveau worden uitgelegd op een speels manier en proefondervindelijk. Al spelend leren.

Een fijne activiteit ook waar de nadruk ligt op samen plezier maken, groot en klein, met respect en enkele regels zonder competitief te zijn. Er is geen beter of slechter tijdens de kinder yoga. Een hele verademing!

En sinds januari hebben we ook onze wobbels om het speelaspect nog te vergroten!

De nieuwe reeks start donderdag 12 september, telkens van 17.30 tot 18.30.

Familie Yoga

Eindelijk een activiteit die ouder én kind aanspreekt en waar je beiden echt iets aan hebt. Bianca neemt je mee in een verhaal vol verrassingen en poses die je leren voelen en ademen.

Elke eerste zondagochtend kan je hiervoor bij ons terecht van 10u tot 11u. Wil je er bij zijn? Wacht niet te lang met in te schrijven, de plaatsen zijn beperkt.

Meer weten over Bianca? Klik hier.

Heb je een vraag of wil je hier meer over weten? bianca@kokoro.be

Speciale lessen

Start to yoga!

Leer de basishoudingen in een kleine groep met een ervaren leerkracht die je bijstuurt waar nodig. Geniet zo nog meer van yoga of begin met kennis van zaken.

Praktisch

 • Een reeks van 5 lessen.
 • Data voor een volgende reeks worden binnenkort bekend gemaakt
 • Max 10 personen per les.
 • Prijs: 70 euro voor de reeks van 5 lessen.
 • Heb je interesse ? Stuur een mailtje naar  pascale@kokoro.be   
 • Wij informeren je dan van zodra de nieuwe reeks gepland staat

Familieyoga

Niets leuker dan even tijd met de kindjes samen, al de rest vergeten, enkel oog voor elkaar. Bianca leert jullie met een verhaaltje terug connectie maken. Een fijne tijd samen!

Praktisch

 • Elke eerste zondag van de maand, 10u tot 11u
 • Max 12 personen per les
 • Prijs: €9 pp, groot of klein
 • Inschrijving bij bianca@kokoro.be

Weekend Workshops

We trachten op regelmatige tijdstippen op zaterdag & zondagochtend een ‘speciale’ yogales te geven; een nieuwe yogastijl, een specifiek thema, met een gastdocente, …  Zo kan je eens iets nieuws uitproberen! Om het weekend in balans door te brengen.

Praktisch

 • Check de agenda, ook naar beschikbaarheid toe
 • Yoga Yoker is niet geldig voor workshops
 • Volg Kokoro op Facebook en blijf zo op de hoogte

Rugworkshop

Urenlang achter onze bureau/computer zitten, in de zetel met onze gsm/tablet, lang rechtstaan of fysiek zwaar werk vaak leveren, het heeft allemaal gevolgen voor de rug, nek- en schouders.

Deze pijn belet je om voluit te leven, om te doen wat je echt wil. Ook wanneer je last hebt van nek- en schouders kan dat invloed hebben op je rug.

In deze speciale Rug Workshop van 3x 1u leren we wat een goede lichaamshouding is en hoe we op een zachtaardige manier de spieren in onze rug kunnen stretchen, verstevigen & ontspannen. We gebruiken ook hulpmiddelen om de diepere lagen van ons lichaam (fasciae) los te maken.
We besteden eveneens aandacht aan onze nek-, schouders-, bekken- en beenspieren, die allemaal in verbinding staan met onze rug en er invloed op hebben.

Praktisch

 • Reeks van 3 zaterdagen: nieuwe data komen binnenkort online
 • van 10u30 tot 11u30
 • Max 12 personen, dus snel zijn is de boodschap
 • Tarief: 45 euro voor de hele reeks van 3 lessen
 • Prijs: €45 voor de reeks
 • Inschrijving bij info@kokoro.be

Breng kinderen terug in contact met hun lijfje

Lees hier ons yoga reglement.

Wim BommerezYoga