Yoga

Kom tot jezelf

Laat alles even zijn voor wat het is en kom tot rust. De houdingen en je ademhaling laten de stress van de dag zakken en je creëert ruimte om weer tot jezelf te komen. Even uit je hoofd, in je lichaam. Hervind zo je rust én je kracht, mentaal zowel als fysiek. De ideale balans.

Kom ontdekken wat het jou kan brengen. Kijk hieronder welke les jou het meeste aanspreekt, wanneer de lessen doorgaan en klik dan op ‘online reserveren’ om in de agenda zelf je proefles te boeken.

 • Lessen gaan door in Everberg boven de winkel.
 • Bij goed weer trekken we de tuin in, heerlijk.

Uurrooster

 soortvantotlesgever
maandagochtendslow & soft yoga (English)09u0010u15Pascale
maandagmiddaglunchtime yoga12u1513u15Pascale
maandagavondrelax yoga19u0020u15Sofie
maandagavondkracht yoga20u3021u45Sofie
dinsdagavondkinderyoga18u1519u15Bianca
dinsdagavondyin yoga20u0021u15Pascale
woensdagochtendrelax yoga09u0010u15Sofie
woensdagochtendyin yoga10u3011u45Pascale
woensdagavondmindful yoga19u0020u15Virginie
woensdagavondbalans yoga20u3021u45Virginie
donderdagavondkracht yoga19u0020u15Sofie
donderdagavondrelax yoga20u3021u45Sofie
vrijdagochtendrelax yoga09u0010u15Sofie

Dit uurrooster is geldig vanaf 3 september 2018. Toch kunnen de daadwerkelijke uren, stijlen en lesgevers wisselen wegens vakantie, opleidingen, …

Best is doorgaan naar ‘online reserveren‘ om de accurate agenda te zien.

Prijzen

 • YogaYoker Testkaart € 10

  Test in één week tot 5 lessen.

 • Losse les € 15

 • 10-beurtenkaart €120

  Kies zelf welke lessen en wanneer. 1 jaar geldig.

 • 20-beurtenkaart €220

  Kies zelf welke lessen en wanneer. 1 jaar geldig.

Klaar om iets nieuws te proberen?

If you do what you always did, you’ll get what you always got
– Albert Einstein

Locatie: Kruisstraat 141 – 3078 Everberg

Met de knop hierboven kan je lessen reserveren. Kies welke yogastijl je wil volgen en schrijf je in. Afzeggen kan tot 24 uur op voorhand

Waarom Yoga?

Yoga helpt om lichter in het leven te staan. In een tijd waar alles serieus genomen wordt, alles snel moet gaan en alles druk is, brengt dit verlichting.

Je lichaam en geest komen in balans en daardoor ervaar je innerlijke rust. Door deze rust in dit evenwicht, voel je ook aan welke weg je op wil en daar put je dan weer kracht uit.

Niet alleen op de mat, het mooie is dat je deze rust en kracht ook naast je mat meeneemt. Hoe meer je aan yoga doet, hoe meer je de rust en de kracht laat toenemen. Hervind jezelf: je rust én je kracht.

Feedback die we kregen uit een recente enquête:

 • Minder stress
 • Beter slapen
 • Minder nek- en rugklachten
 • Positievere mindset
 • Meer zin om voor jezelf te zorgen

Waar zou jij ook voor tekenen? Kom testen, gebruik een Yogayoker en test tot max. 5 lessen op één week. Je persoonlijke yoga retreat voor €10 😉

Inhoud van de lessen

 • Asana’s of houdingen: Het stuk van yoga dat de mensen kennen. Lenigheid heeft hier geen belang, daar gaat een mogelijk excuus!
 • Pranayama of ademhalingsoefeningen: yoga is véél meer dan enkel de houdingen, ademhaling is de basis van alles. Al gemerkt dat wanneer je gestrest bent, je sneller en oppervlakkig ademt? Probeer dan eens dieper te ademen, je zal versteld staan hoe snel je terug in controle kan zijn.
 • Relaxatie oefeningen, visualisaties, meditaties: afwisselend om de les te beginnen of af te sluiten, om meer naar binnen te keren. Niets zweverigs, heel ontspannend en bevrijdend.

Zoveel soorten yoga

Er zijn ontelbaar verschillende soorten yoga. Allemaal stammen ze af van dezelfde bron en hebben ze eenzelfde soort filosofie als basis: Het stilleggen van je onrustige gedachten, zo zegt Patanjali, de grondlegger van yoga.

Net zoals elke dag anders is, is ook elk mens anders. Kijk hieronder welke les je het meeste aanspreekt. En weet dat je met een tienbeurtenkaart zelf kiest welke les je wanneer volgt.

Lessen gegeven door Sofie

Deze lessen kan je onder de noemer (slow) Vinyasa plakken. Een flow van houdingen, onze ademhaling brengt ons van de ene, naar de andere pose. Als fan van de Strala Yoga van Tara Stiles, is het ook niet verwonderlijk dat ze na haar opleiding, deze lijn ook doortrekt naar haar lessen.

Relax

Bij een sessie Relax mag je uitgaan van houdingen die alles losmaken en die je laten voelen wat er in je lichaam omgaat. We gaan ook de binnenkant stimuleren en alles wat vast zit – letterlijk en figuurlijk – losweken en naar buiten werken om ruimte te maken voor nieuwe dingen.

Kracht

Bij Kracht gaan we dieper ingaan op poses, spieren of delen van het lichaam. Door de ademhaling en de beweging vanuit je middel, gaan we het ‘moeiteloze’ aspect trachten te behouden en toch ga je merken dat je echt bewogen hebt. We gaan de kracht opbouwen die ook je concentratie gaat vergroten zowel als je gezondheid. Een mooie afwisseling van hartslag opdrijven, spieren opspannen en dan weer ontspannen en loslaten.

Heb je een vraag of wil je hier meer over weten? sofie@kokoro.be

Lessen gegeven door Virginie

Evenwicht vinden tussen wat ons hart zegt en wat ons hoofd doet, is een dagelijkse uitdaging. In deze lessen gaan jullie samen op zoek naar die innerlijke balans.

Mindful Yoga

Tijdens deze les, waar inspanning wordt afgewisseld met ontspanning, blijft de aandacht bij je lichaam. Het rustige tempo zorgt voor intense poses, die gedragen worden door een gefocuste ademhaling.

Je inwendig energiesysteem wordt gestimuleerd door yogameditatie aan het begin én het einde van de les. Deze les biedt een ideaal tegenwicht voor de drukte van elke dag.

Yoga Balans

De essentie van deze les ligt in de energieke golf van verschillende poses, die vlot in elkaar overgaan. Het ritme wordt bepaald door balans te vinden tussen de ritmische houdingen en door een focus te leggen op een hoorbare ademhaling.

Het hart wordt aan het werk gezet door deze diepgaande oefeningen, letterlijk én figuurlijk.

Meer weten over Virginie? Klik hier.

Heb je een vraag of wil je hier meer over weten? virginie@kokoro.be

Speciale lessen

Start to yoga!

Leer de basishoudingen in een kleine groep met een ervaren leerkracht die je bijstuurt waar nodig. Geniet zo nog meer van yoga of begin met kennis van zaken.

Praktisch

 • Een reeks van 5 lessen.
 • Volgende reeks: van zaterdag 27/04 tem zaterdag 25/05, telkens van 9u00 tot 10u00.
 • Max 10 personen per les.
 • Prijs: 70 euro voor de reeks van 5 lessen.
 • Inschrijving bij pascale@kokoro.be

Familieyoga

Niets leuker dan even tijd met de kindjes samen, al de rest vergeten, enkel oog voor elkaar. Bianca leert jullie met een verhaaltje terug connectie maken. Een fijne tijd samen!

Praktisch

 • Elke eerste zondag van de maand, 10u tot 11u
 • Max 12 personen per les
 • Prijs: €9 pp, groot of klein
 • Inschrijving bij bianca@kokoro.be

Zondagochtenden

We trachten op regelmatige tijdstippen op zondagochtend een ‘speciale’ yogales te geven; een nieuwe yogastijl, een specifiek thema, met een gastdocente, …  Zo kan je eens iets nieuws uitproberen! Om de rustdag goed te beginnen.

Praktisch

 • Check de agenda, ook naar beschikbaarheid toe
 • Yoker niet geldig
 • Volg Kokoro op Facebook en blijf zo op de hoogte

Breng kinderen terug in contact met hun lijfje

Lees hier ons yoga reglement.

Wim BommerezYoga