Yoga

Laat alles even zijn voor wat het is en kom tot rust. De houdingen en je ademhaling laten de stress van de dag zakken om plaats te maken om jezelf te kunnen zijn. Even uit je hoofd, in je lichaam. Hervind zo je rust én je kracht, mentaal zowel als fysiek. De ideale balans.

Kom ontdekken wat het jou kan brengen. Kijk hieronder welke les jou het meeste aanspreek, wanneer de lessen doorgaan en schrijf je in voor een proefles.

De lessen gaan door op de zolder in Everberg (boven de winkel) waar tot rust komen geen enkel probleem mag vormen. Bij goed weer, gaan de lessen door in de tuin. Een heerlijke ervaring, zeker na een lange dag achter je bureau.

Uurrooster

 soortvantotlesgever
maandagochtendMindful yoga10u11u15
maandagavondRelax yoga19u20u15
maandagavondKracht yoga20u3021u45
woensdagochtendAfwisselend Kracht/Relax
yoga
9u10u15
woensdagochtendYin yoga10u3011u45
donderdagavondKracht yoga19u20u15
woensdagavondBalans yoga20u3021u45
donderdagavondRelax yoga20u3021u45
vrijdagochtendRelax yoga9u10u15

Prijzen

  • 10-beurtenkaart €110

Klaar om iets nieuws te proberen?

If you do what you always did, you’ll get what you always got
– Albert Einstein

Locatie: Kruisstraat 141 – 3078 Everberg

Met de knop hierboven kan je lessen reserveren. Kies de soort die je wil volgen en schrijf je in. Afzeggen kan tot 24 uur op voorhand.

Kom je testen? Voor 10€ kan je ontdekken of het iets voor jou is. Betaling gebeurt voor de les, bedankt om gepast geld te voorzien.

SeptemberZondag = Yoga in ‘t Park

Elke Zondag van September op het grote grasplein naast de Oude Abdij in Kortenberg: Yoga voor het goeie doel: de Oude Abdij kan ons aller steun gebruiken voor hun werking en onderhoud. Sofie en ik geven samen les van 10u30 tot 12u. Waar beter dan in ons favoriete plekje in Kortenberg: het PARK… Laat even weten of je komt, breng je matje en gepast 5€ mee. we hebben een stralende nazomer besteld, mocht dat toch in het water vallen, breng dan je regenjas ook mee 😉

Yoga helpt om lichter in het leven te staan. In een tijd waar alles serieus genomen wordt, alles snel moet en alles druk is, brengt dit verlichting. Verlichting in elke mogelijke zin van het woord.

Je lichaam en geest komen in balans en daardoor ervaar je innerlijke rust. Door deze rust in dit evenwicht, voel je ook aan welke weg je op wil en daar put je dan weer kracht uit.

Niet alleen op de mat, het mooie is dat je deze rust en kracht ook naast je mat meeneemt. Hoe meer je aan yoga doet, hoe meer je de rust en de kracht laat toenemen. Hervind jezelf: je rust én je kracht.

Inhoud van de lessen

De kant van yoga die de meesten kennen, zijn de asana’s: de houdingen. De asana’s zijn even waardevol of je nu lenig bent of niet. De intentie is wat de oefening kracht geeft, de opbouw en de ademhaling brengen de rust erbij. Hoe diep je kan buigen, is bijzaak. Dus daar gaat een mogelijk excuus!

Yoga is zoveel meer dan enkel de bewegingen, iets wat velen niet weten. Naast de asana’s geeft Sofie in haar lessen ook veel aandacht aan pranayama of ademhalingsoefeningen. Krijg controle op je adem en de controle op je leven krijg je terug. Al gemerkt dat wanneer je gestrest bent, je sneller en oppervlakkig ademt? Probeer in zo een moment eens dieper te ademen, je zal versteld staan hoe snel je terug in controle kan zijn.

Een derde element dat in de lessen verwerkt wordt, zijn meditaties. Hier hangt nog een taboe rond en velen bestempelen het als zweverig, maar we dagen iedereen uit om het eens te doen en te ervaren wat een kracht het je geeft. Kom een les volgen en zie wat het kan doen!

Zoveel soorten yoga

Er zijn ontelbaar verschillende soorten yoga. Allemaal stammen ze af van dezelfde bron en hebben ze eenzelfde soort filosofie als basis: Het stilleggen van je onrustige gedachten, zo zegt Patanjali, de grondlegger van yoga.

Gebaseerd op Strala yoga van Tara Stiles en doorspekt met al wat ze tegenkomt onderweg, vormde ze twee soorten yoga: ‘Relax’ en ‘Kracht’.

Relax

Bij een sessie Relax mag je uitgaan van houdingen die alles losmaken en die je laten voelen wat er in je lichaam omgaat. We gaan ook de binnenkant stimuleren en alles wat vast zit – letterlijk en figuurlijk – losweken en naar buiten werken om ruimte te maken voor nieuwe dingen.

Kracht

Bij Kracht gaan we dieper ingaan op poses, spieren of delen van het lichaam. Door de ademhaling en de beweging vanuit je middel, gaan we het ‘moeiteloze’ aspect trachten te behouden en toch ga je merken dat je echt bewogen hebt. We gaan de kracht opbouwen die ook je concentratie gaat vergroten zowel als je gezondheid. Hier zou ik een handdoek meenemen.

Aan jou de keuze

Ik zou zeggen: test ze alle twee eens uit en kijk wat jij het beste bij jou aansluit. Met je tienbeurtenkaart kan je switchen tussen beide klassen, net zoals je ook tussen de verschillende uren kan kiezen.

Kom eens proeven van de lessen.

Een proefles kost 10€, ontdek wat yoga jou kan brengen.

WimYoga