Blog

Zalm met noten-kruidenkorst

Zalm, eens niet gewoon gebakken.

Het is een uitdaging om recepten te vinden die origineel zijn, gezond en nog snel klaar ook. Dit recept van Sandra Bekkari voldoet eraan en gezien onze meisjes zot zijn van zalm, een absoluut schot in de roos. Dus smakelijk 😉

Ingrediënten

  • 300gr zalm
  • walnoten, grof gehakt (in fase 1 ga je dit eruit moeten laten, scusi :))
  • ruime portie spinazie
  • handvol sojascheuten (afwegen in fase 1)
  • 1 eetlepel citroensap
  • snuifje zout, zwarte peper, olijfolie

Voor de korst

  • 2 el amandelen, fijngehakt (in fase 1 ga je dit eruit moeten laten, scusi :))
  • 2 el olijfolie
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 2 el dille, fijngehakt
  • 1 teentjes knoflook, geperst

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180°C
  • Meng alle ingrediënten voor de korst.
  • Leg de vis in een ovenschaal met olijfolie en beleg met het mengsel
  • Bak +/- 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Rooster de walnoten in een anti-aanbakpan zonder vetstof.
  • Bak de spinazie in olijfolie, voeg een scheutje citroensap toe en kruid af met peper en zout
  • Voeg de sojascheuten toe en laat ze even meestoven. Werk af met de geroosterde walnoten.

Bron: Nooit meer diëten, Sandra Bekkari

Nog geen reacties. Plaats hieronder een reactie.
sofie@kokoro.beZalm met noten-kruidenkorst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *